4ος Αχίλλειος Άθλος

 Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, στα Φάρσαλα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που διοργανώθηκε ποτέ στην πόλη μας ο
                  «4ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» – ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
    Η εκκίνηση έγινε στις 9:40 π.μ. από το Πάρκο Απιδανού και ο τερματισμός στην πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα).

    Τον αγώνα οργάνωσαν ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.Δ.Φ.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
    Η διαδρομή των 21,1 χλμ. που ακολούθησαν οι 295 αθλητές (255 άνδρες και 40 γυναίκες), που συμμετείχαν στον αγώνα ήταν :
Εκκίνηση -> Φάρσαλα , Πηγές Απιδανού ποταμού -> οδός Θέτιδος προς Λαμία -> οδός Λαμίας -> Αρχαϊκός Θολωτός Τάφος -> δεξιά οδός Αθηνών -> οδός Λαρίσης αριστερά προς Λάρισα (Πεδιάδα των Φαρσάλων – Σιδηροδρομική Γραμμή – Βασιλί – Γέφυρα Ενιπέα – Δενδράκια) -> Μετά το εργοστάσιο «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ» δεξιά προς Βαμβακού -> Βαμβακού -> Ρευματιά -> Ρευματιά (τελευταίος δρόμος δεξιά) -> οδός Βόλου – Φαρσάλων -> οδός Βόλου – Φαρσάλων δεξιά προς Φάρσαλα -> Φάρσαλα, οδός Βόλου -> οδός Θέτιδος δεξιά -> οδός Λαρίσης αριστερά -> Τερματισμός Πλατεία Δημαρχείου – Άγαλμα Αχιλλέα.
    Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων ανά 4 χλμ. Εμφιαλωμένο νερό διετίθετο στην εκκίνηση, στους ενδιάμεσους πέντε σταθμούς και στον τερματισμό. Σε κάθε χλμ. της διαδρομής υπήρχε ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης και σε όλη τη διαδρομή υπήρχαν βέλη που καθοδηγούσαν τους αθλητές. Στον αγώνα υπήρχε ιατρική υποστήριξη και ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.
    Σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν δόθηκαν συλλεκτικά μετάλλια και αναμνηστικά.
  Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από 26 συλλόγους και 52 ανεξάρτητοι. Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή με 118 αθλητές και αθλήτριες.
    Στον αγώνα συμμετείχαν 31 Φαρσαλινοί αθλητές και αθλήτριες. Επίσης συμμετείχε και τερμάτισε 80χρονος αθλητής από τα Τρίκαλα.
   Οι πόλεις από τις οποίες προέρχονταν οι αθλητές: Φάρσαλα, Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Λαμία, Τρίκαλα, Τύρναβος, Αμπελώνας Λάρισας, Παλαμάς, Αλμυρός, Ελασσόνα, Σοφάδες, Σμόκοβο Καρδίτσας, Θεσσαλονίκη, Λιτόχωρο, Αθήνα, Έδεσσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Γλυφάδα Αττικής, Κερατσίνι Πειραιά, Νέα Σμύρνη Αττικής, Σίφνος.
Οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες της γενικής κατάταξης και των επί μέρους ηλικιακών κατηγοριών έγιναν στις 12:40 το μεσημέρι στην πλατεία Δημαρχείου (Άγαλμα Αχιλλέα) από τον Δήμαρχο Φαρσάλων Καραχάλιο Άρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Παιδή Αθανάσιο, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής: τον εκπρόσωπο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Γούλα Απόστολο, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων Δερλό Κωνσταντίνο και την Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Φαρσάλων Παύλου Βάια. Τους Αντιδημάρχους Μπαμπανίκα Δημήτρη, Πουλαράκη Σταύρο και Τριανταφύλλου Νίκο. Την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΦΑ Συροπούλου Δέσποινα, τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑΔΦ Κυριαζή Αποστόλη, τον Δν/τη Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας Βούλγαρη Σωτήρη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Βασιλείου Ιωάννη και Παπαγεωργίου Χριστόδουλο, τον γιατρό του αγώνα Γκόβαρη Λεωνίδα, τον πρώην Φρούραρχο Φαρσάλων Ράμμο Χρήστο και την εκπρόσωπο των εθελοντών Μπαλαμπάνη Παρασκευή.

   Την ίδια μέρα παράλληλα με τον «4ο ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΘΛΟ» ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ, διοργανώθηκαν:
Α) Ο Αγώνας δρόμου 5,2 χλμ. ο οποίος έγινε για πρώτη φορά και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν σ΄ αυτόν 178 δρομείς (115 άντρες και 63 γυναίκες). Η εκκίνηση έγινε στις 9.55 π.μ. από το Πάρκο του Απιδανού και η απόσταση του αγώνα ήταν 5.200 μέτρα. Αυτός ο αγώνας δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά καθαρά συμμετοχικό. Σε όλους του συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά.
Β) Ο «4ος Παιδικός – Εφηβικός ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ», ο οποίος επίσης σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν σ΄ αυτόν 590 παιδιά ηλικίας 8-17 ετών από σχολεία του Δήμου Φαρσάλων και άλλων Δήμων. Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των Δ/ντών και εκπαιδευτικών των Σχολείων του Δήμου Φαρσάλων (που ανέλαβαν την ενημέρωση των μαθητών και την συγκέντρωση των δηλώσεων), τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά. Η εκκίνηση έγινε στις 10.05 π.μ. επίσης από το Πάρκο του Απιδανού και η απόσταση του αγώνα ήταν 1.000 μέτρα. Αυτός ο αγώνας δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά καθαρά συμμετοχικό. Σε όλους του συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά. Το σχολείο με την πολυπληθέστερη συμμετοχή ήταν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων με 123 συμμετοχές.

    Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των 80 εθελοντών (πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Φαρσάλων) που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Ημιμαραθώνιου και των άλλων αγώνων και χωρίς τη συμμετοχή τους θα ήταν αδύνατη η οργάνωσή τους.
     Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, των γιατρών, των Προσκόπων και των προέδρων των Συλλόγων Μαραθωνοδρόμων, τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά.

    Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Αχίλλειου Άθλου αποτελούταν από τους: Δερλό Κων/νο – Πρόεδρο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου Φαρσάλων, Παύλου Βάια – Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων και Γούλα Νικόλαο – Πρόεδρο ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα.

 Αποτελέσματα 1 4ος Αχίλλειος

 Αποτελέσματα 2 4ος Αχίλλειος

© Copyright 2020 - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος  (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.) 

Skip to content